کابل شیلددار با لایه محافظ داخلی تولید شده در راجین کابل
کابل شیلددار از جمله کابل برق است که دارای یک لایه محافظ داخلی برای محافظت از اطلاعات جاری در کابل ها در برابر تداخلات الکتریکی و مکانیکی می باشد.
مشخصات کابل شیلددار
کابل شیلددار یک نوع کابل برق است و توسط هادی رسانا روی غلاف اولیه سیم ها قرار می گیرد.
پس از کنار هم قرار گرفتن سیم ها در کنار هم آن ها را با یک لایه محافظ یا یک شیلد می پوشانند و سپس عایق کابل که از جنس پی وی سی است به دور آنها کشیده می شود.
این شیلد میتواند هم از جنس مس و یا حتی دیگر فلزات رسانا به خصوص آلومینیوم باشد. در اکثر مواقع شیلد از طریق لایه بیرونی کابل پوشش داده می شود.کابل شیلددار برای انتقال سیگنال های آنالوگ و دیجیتال کاربرد دارد. اگر از کابل شیلددار استفاده نشود، کابل های پاور و یا نویز های الکتریکی نمی توانند پارامترهای صحیح را منتقل کنند. در نتیجه سیگنال های دریافتی با خطا مواجه می شوند.
چه زمانی شیلددار کردن کابل لازم است؟
در کابل های ابزار دقیق که برای انتقال سیگنال های آنالوگ و دیجیتال در صنعت استفاده می شوند از نوع کابل شیلددار آنها استفاده می شود.
در صورتی که این کابلها به صورت کابل شیلددار ساخته نشود وقتی که در مجاورت کابل های پاور و یا نویز های الکتریکی قرار گیرند، نمی توانند پارامترهای صحیح را منتقل کنند و سیگنال های دریافتی ممکن است دارای خطا و اعوجاج باشد. با به کارگیری اسکرین (شیلد)در این نوع کابلها، مدار انتقال در برابر تداخلات مغناطیسی بیرونی محافظت می شود.
در مدارهای کنترل کننده و مدارهای فرمان در صورت عدم استفاده از کابل شیلددار ، نویزهای بیرونی بر سیگنالهای ارسالی اثر گذاشته و در نتیجه سیگنالهای دریافتی با خطا مواجه می شوند. شیلدها انواع مختلفی دارند که بنا به شرایط کار برای هر کابل طراحی و استفاده می گردد. از شیلد در کابل های قدرت فشار متوسط و قوی نیز استفاده می گردد. این کابل ها جریانهای نشتی و ولتاژ القائی را به زمین برمی گردانند.
در سیستم برق رسانی فشار متوسط و فشار قوی (بالای 2000 ولت) از کابل شیلددار استفاده می شود
شیلد در این مورد از یک لایه شیلد آلومینیوم یا از یک لایه هادی پلیمیری تشکیل شده است. زمانی که کابل فشار قوی که از نوع کابل شیلددار نیست با زمین برخورد داشته باشد باعث ایجاد میدان الکترواستاتیک در آن نقطه می شود این میتواند در نتیجه باعث تخلیه کرونا و ایجاد شوک الکتریکی از طریق عایق شود. استفاده از شیلد در کابل های قدرت و نصب آن در انتهای سیستم ارتینگ(تخیله) می تواند باعث جلوگیری از شوک احتمالی در جریان به وجود آمده باشد. این کار راه حل بسیار مناسب برای جلوگیری از اتلاف انرژی برق به وجود آمده است.
موارد کاربرد کابلهای شیلددار
مهم ترین کاربرد کابل شیلددار ،برای جلوگیری از به وجود آمدن میدان مغناطیسی می باشد. شیلد درون کابل به عنوان یک سپر دفاعی عمل می کند و مقدار نویز را به حداقل می رساند و یا به طور کامل آن را از بین می برد. از موارد دیگر استفاده از کابل شیلددار
- سیستم های اعلام حریق
- سیستم های صوتی (میکروفون) های امنیتی
می توان اشاره نمود.
قیمت کابل شیلددار براساس مرغوبیت و میزان ضخامت آن تعیین می شود.
هر چقدر ضخامت و کیفیت بیشتر باشد، هزینه و قیمت کابل شیلد دار بیشتر است.
راجین کابل سازنده انواع کابل شیلددار می باشد
برای خرید کابل برق اعم از کابل آرموردار , کابل افشان و مفتولی , کابل کنترل و فرمان و انواع سیم برق با ما در تماس باشید.